Koledzy na pytanie o źródło Columbusa na aukcji usłyszałem, że jest on składany z oryginalnych części z fabryki. Troszkę mnie to dziwi i brzmi mało prawdopodobnie ale może tak jest ???
Dziwna sprawa. Skoro skladany z czesci z fabryki to czemu jest juz karta kodowa?
Ja ogolnie obserwowalem aukcje columbusow i zalwazylem z niektorzy sprzedajacy maja wystawiona ta sama aukcje od wiekow. Towar ciagle sprzedaja, a opisy sie nie zmieniaja
Dodatkowo ogromna rozbierznosc cen. Bylo juz kilka sztuk ponizej 1200PLN Nawet wczoraj u nas na forum. Swoja droga osobiscie uwazam ze trzeba uwazac na podrobki z azji. Nie spotkalem sie jeszcze z takowa. Kiedys zajmowalem sie elektronika i zdarzaly sie podrobki 6310i, 8850 itp. Skoro telefony tak dobrze podrabiali, to mysle ze columbusa tez podrabiaja
Jescze jedno. Nie pojmuje jakim cudem u nas tyle tych columbusow z niemiec jest, a na niemieckim ebay chodza one za 1,5X do 2x wiecej... argument ze niby turki nie umieja ich z wypadkowych sztuk wyciagac, albo im sie to nie oplaca jakos do mnie nie przemawia Dobra koncze ten przydlugawy wywod :wink:
Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Wiesz analogicznie mógłbym się spytać dlaczego misiek^wro gsm bluetooth II sprzedaje za 1200 PLN podczas gdy w ASO chcą za to 4 razy więcej. Czy to znaczy, że miśkowi ktoś towar na lewo z fabryki wynosi ? To tylko 1 przykład, zresztą ceny Columbusów z cennika ASO ni jak się mają nawet do cen Grygiego.
pzdr,
Jacek
-----------------
O2 FL AMBIENTE 1.4 TSI DSG Liftback
Wiesz analogicznie mógłbym się spytać dlaczego misiek^wro gsm bluetooth II sprzedaje za 1200 PLN podczas gdy w ASO chcą za to 4 razy więcej. Czy to znaczy, że miśkowi ktoś towar na lewo z fabryki wynosi ? To tylko 1 przykład, zresztą ceny Columbusów z cennika ASO ni jak się mają nawet do cen Grygiego.
A Ty mnie w ogole nie zrozumiales. Ja mowie tylko o "lewym" rynku. Kup Columbusa za 1200PLN u Grygiego albo miska.
Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Człowiek na pytanie dlaczego tak tanio, powiedział, że może mi sprzedać po cenie dla niemców z gwarancją i fakturą. Trochę to cwaniakowato zabrzmiało. Przy okazji nie powstrzymałem się i napisałem do jednego z naszych forumowych sprzedawców i dowiedziałem się bez żadnego ukrywania, że też często składają Columbusy. Ot ciekawostka.
pzdr,
Jacek
-----------------
O2 FL AMBIENTE 1.4 TSI DSG Liftback
Komentarz